Gulvtrender 2021

Publisert: 16/02/21 oppdatert: 16/02/21

Gulvtrendene for 2021 påvirkes av økt fokus på ett bærekraftig miljø, naturlige materialer, estetikk, og ett ønske om mer farge og gjerne mønster i interiøret. Vi ser en stor økning i både teppegulv og parkett, og dette viser at vi blir mer oppmerksomhet på å få inn varme og komfort. Nå er fargene kommet tilbake på veggen, og flere tørr å eksperimentere med flere kolørtoner, både på vegg, i tak og på lister.

 

Flere inkluderer tapet og tekstiler med store mønstre, og tapet med struktur er tilbake i interiøret. Å matche tekstilene med tapetene er blitt mer trendy, og skaper en lunere og renere stil hjemme, og tekstilene kan oftes trekkes på sofaen, eller sys til gardiner, og skaper helhet.

Med mer vågale valg av både farger og mønster, og mer frodig innredning, så tenker vi også mer på hva slags gulv vi ønsker i hjemmet.

Flere og flere ser på gulvet som en del av interiøret, og legger mer trykk på hva gulvet representerer.

Gulvet er noe vi anbefaler å starte med i en oppussing, da dette er den største, og kanskje viktigste flaten i rommet. Men det er ikke nødvendig å ha samme gulv i alle rom, det kan være både nødvendig, og flott å ha ulike mønstre eller typer gulv i ulike rom. Flere ønsker å ha teppe på soverom, og kanskje ett gulv som tåler mer vann i gangen, slik som ett vinylgulv.

Gulvtrendene viser oss også hvordan fargene kommer tilbake. Vi velger de mer naturlige tonene i både parkett og laminat, det skal ikke lenger være de kalde grå tonene, men de varme lyse nyansene som parkett har.

 

Vi bruker fortsatt mye vinyl, dette er ett miljømessig og gjerne økonomisk valg. Vinyl er slitesterkt, og holder godt på varmen. Det er ypperlig å ha i yttergang og kjøkken da det tåler store mengder vann. Det er behagelig å gå på, og lett å rengjøre og har minimalt med vedlikehold.

Vinyl får du både i planker og som belegg; og her får du valget mellom imitert tre, flis, betong eller artige mønstre og flotte farger, dette gjøre at flere syntes det er kjekt med vinyl.

Rom som ofte kan bety husarbeid; slik som vaskerom eller kjøkken, kan få en helt annen stemning og gi deg den motivasjonen du trenger for å fullføre dagens gjøremål.

Tepper blir mer attraktive i hjemmet. Både vegg til vegg-teppene og de tilpassede teppene for å lage soner har fått et oppsving i markedet. Teppene finnes i en rekke materialer, fra 100% ull til syntetiske tepper. Vi kan skreddersy teppene og dermed få frem luksusfølelsen vi kjenner igjen fra hotell.

Siste nytt