PURE & ORIGINAL KALKMALING

Publisert: 07/10/17 oppdatert: 07/10/17

Vi er stolte forhandlere av Pure & Original paint, og har en egen fargevegg i butikken med håndmalte fargeprøver i Classico kalkmaling. Vi har også egen blandemaskin for produktene og tilbyr mer enn 180 egne Pure & Original farger. Kom innom og opplev farger laget på naturlige fargepigmenter. Det gjør en forskjell

Pure & Original produserer produkter med respekt for mennesker og naturen, med de beste materialer og naturlige fargepigmenter som finnes. Og selvfølgelig oppfyller Pure & Original maling de strengeste miljøkrav.
All vår maling er produsert med 100% naturlige fargepigmenter, som gir de vakreste fargene og et fyldig, rikt utseende. Dekkevnen er også den beste på markedet. Marrakech Walls og Fresco kalkmaling er i tillegg 100% mineralbasert maling.

Utseende: Både Classico, Fresco og Marrakech Walls er basert på kalk, men med forskjellig fremstilling og sammensetning. Dette er det som gjør de alle så spesielle, dog med forskjellig utseende og karakter.

Fresco/Marrakech har sin særegenhet ved et fantastisk spill i overflaten, mens Classico har en ULTRA matt, jevn og ensartet overflate som kan minne om fløyel.

Fresco og Marrakech er 100% mineralske som gjør de noe mer sårbare i overflaten. Se datablad! Classico er en akrylforsterket kalkmaling, for at den skal tåle stor påkjenning ved vask og slitasje. Se datablad!

Hva er annerledes med Classico kalkmaling:

Mange spør, hva det er som gjør Classico så spesiell fra andre matte malinger, hvorfor skal vi velge Classico? Svaret er at Classico også er en kalkmaling, basert på det fineste kalkstøv du finner i verden i dag. Dette er hva som gjør den så spesiell i utseende og karakter. Classico har noen helt ekstreme egenskaper, hva gjelder vedheft og dekkevne, i tillegg til et helt nydelig utseende man ikke finner hos noe annen maling. Med en dekkevne på opp til 15m2, er den i tillegg meget rimelig i bruk.

Pure & Original Classico er først og fremst produsert for bruk på store veggflater, hele rom og på alle mulige Vegg/tak-overflater. Classico har en ekstrem vedheft og gjør den også meget godt egnet til renovering av gamle møbler og tekstiler.

Licetto, supermatt og super vaskbar
Har du alltid drømt om et vakkert, matt utseende på veggen, men er bekymret for slitestyrken? Kanskje du ønsker å bruke din favorittfarge i et fuktig, vått rom som kjøkken, gang eller bad. I så fall er Licetto en flott løsning!
Denne praktiske veggmaling har et utrolig matt utseende og er i tillegg svært vaskbar. Veggene blir motstandsdyktige mot smuss, fuktighet eller andre flekker. I tillegg er Licetto meget ripebestandig og er ikke utsatt for skinnende områder fra rengjøring. Licetto er også en flott løsning for kommersielle prosjekter.
Licetto inneholder ingen løsningsmidler og har 0g/L VOC (den lovlige standarden i Europa er opptil 30g/L VOC). 

På grunn av de svært vaskbare egenskapene, er Licetto også meget egnet for bruk på kjøkken og bad.

Definisjon Kalk: Kalk (kalsiumkarbonat)er et eksepsjonelt råstoff. Den kjemiske formelen CaCO3 representerer en råvare som finnes overalt i naturen - enten oppløst i elver og hav, eller stivnet som et mineral i fjell. Kalsiumkarbonat står for mer enn 4% av jordskorpen. Som et resultat er kalsiumkarbonat blant de viktigste bergartsdannende mineralene vi har. Planter og dyr trenger kalsiumkarbonat for å danne sine skjeletter og skall, og selv den moderne menneskeheten kunne knapt forestille seg et liv uten kalsiumkarbonat. Nesten hvert eneste produkt i våre dag-til-dag liv inneholder kalsiumkarbonat eller kommer i kontakt med det mens de blir produsert.

Wikipedia: Kalsiumkarbonat Kalsiumkarbonat kalles også kalk eller mesa og er et salt sammensatt av kalsiumionet og karbonationet. Det er et hvitt, fast stoff. Kalsiumkarbonat finnes naturlig i flere mineraler. Eggeskall inneholder 95% CaCO3.

Siste nytt