Trendrapport høsten 2016

Publisert: 14/10/16 oppdatert: 14/10/16

Trendrapport høsten 2016 Birgit Torkildsby, produktansvarlig Borge

 

 

Naturen kaller

”Kunstnere og designere har i all tid latt seg inspirere av naturen, men aldri før har naturen vært så trendy som nå!” sier Birgit Torkildsby, produktansvarlig hos Borge.

 

Denne sesongen påvirker naturen både farger og mønster på tapetene, og det på bakgrunn av en stor livsstiltrend: Vi har tatt innover oss at vi må verne om naturen, samtidig som vi vil ut å finne skogens ro. Det er trendy å logge av og gjerne feriere på hoteller uten internett-dekning. Vi ønsker mer tid med våre nære og kjære, og slow living er et begrep på frem-marsj. Stadig flere kjøper økologisk mat, eller dyrker sine egne grønnsaker enten det er på landet, i hagen, på balkongen eller i en vinduspost.

 

Med ønsket om å ta med oss den harmoniske følelsen fra søndagens skogtur inn i våre travle liv, kan du nå innrede med tapeter med botaniske motiv. Når det gjelder farger, så er det naturens egne farger som rår: Grønt som gresset, og blått som himmel og hav. Og en rekke duse naturtoner så klart!

 

I tillegg til NATUREN som er den viktigste inspirasjonskilden for øyeblikket, er det andre tendenser som er verdt å merke seg.

 

”MØNSTER ser vi nå over alt, og mange velger nå også tapet med mer mønster enn for kun få år siden” kan Torkildsby fortelle. ”Mønster skaper personlige rom,

og dybde i interiøret, og vi velger gjerne mønster med natur-motiv” fortsetter hun.  Også de ulike trendbyråene melder om økt mønsterbruk, selv her i Norden hvor den minimalistiske trenden har vært rådende i lange tider.

 

FARGER er det også mye mer av i trendbildet nå, og tiden hvor alt skulle

være hvitt er definitivt forbi! Dette er godt nytt for oss i Norge, som tross alt har det goldt og fargeløst utenfor stuevinduene store deler av året. Også fargebruken er i stor grad inspirert av naturen.

 

SKANDINAVISK DESIGN er i vinden, og interessen er økende både her hjemme og ute i verden. Skandinavisk Design er noe vi virkelig kan være stolte av, både når det gjelder dagens designere, men også når det gjelder tidligere tiders designere, som banet vei og skapte selve begrepet. Skandinavisk Design kjennetegnes av tydelig og enkelt formspråk – ofte inspirert av naturen – og produksjon av høy kvalitet. Vi har en designarv å forvalte, og det kan best gjøres ved å hente frem og bruke de flotte designene side om side med dagens design.

 

Det hele henger altså sammen, og uavhengig av hvilken stil man innreder i, så er stikkordet er NATUR.

 

 

Med ønske om en fin høst!

Birgit Torkildsby

Siste nytt