TIPS & RÅD

Kategorier

Bunnstoff

Våre bunnstoff er basert på kobberforbindelser og har gode groehindrende egenskaper. Kan brukes på tre-, -glassfiber, -plast- og stålbåter. 

Forbehandling

Nye plast/glassfiberbåter:

Rubb overflaten med medium fint sandpapir eller smergel. Tørk deretter av med en klut fuktet med tynner, for å sikre at all smuss, fett og fuktighet fjernes. Grunnes med 3 strøk Gjøco Bunnstoff primer før påføring av bunnstoff.

Nye trebåter:

Mett treverk med Gjøco Dekksolje eller Gjøco Imprex tretjære. Tørk av det overflødige med White Spirit. Grunnes med 3 strøk Gjøco Bunnstoff primer før påføring bunnstoff.

Plast-og trebåter med gammelt bunnstoff:

Gjør rent med høytrykksspyler. Tørk av evt. fuktighet med en tørr klut. Påfør Gjøco Båtrubber og fjern denne etter at den har tørket. Påfør Gjøco Bunnstoff primer i 2 strøk på bare flekker.

Nye stålbåter:

Undervannsflaten sandblåses til SA 2,5. Grunnes med 3 strøk Gjøco Bunnstoff primer før påføring av Gjøco Selvpolerende bunnstoff.

Stålbåter med gammelt bunnstoff:

Fjern korrosjon, smuss, fett og fuktighet med f.eks. vinkelsliper, smergel, sandblåsing etc. Grunnes med Gjøco Bunnstoff primer i 3 strøk før hovedstrøket med bunnstoff.

Påføring

Påfør ett strøk med Gjøco Selvpolerende bunnstoff på kjøl/bunn og to strøk i vannlinjen. Malerredskap rengjøres med White Spirit.
Se for øvrig teknisk datablad for info om sjøsetting.

Utstyrsliste

  • Sandblåser 
  • Smergel/ slipepapir 
  • Gjøco Bunnstoff primer grå 
  • Gjøco Selvpolerende bunnstoff/ Gjøco Destroy kobberbunnstoff

 

Gå til våre produktsider for sikkerhetsdatablader og teknisk info om våre produkter.

 

Forbehandling

 


White spirit

 


Bunnstoff Primer grå

 

Bunnstoff

 


Selvpolerende bunnstoff
Destroy kobberbunnstoff

Kilde: Gjøco AS